ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Καλοί Λιμένες, Ηράκλειο

Η παραλία, με βότσαλα, μπροστά στον μικρό και γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό Καλοί Λιμένες και σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή της νότιας ακτής της Κρήτης, βρίσκεται σε απόσταση 45 περίπου χιλιομέτρων από την Αγία Γαλήνη.

Η παραλία είναι πολύ καλά προφυλαγμένη από τους ανέμους της περιοχής και η μόνη δυνατότητα για μπάνιο στην περιοχή όταν φυσούν πολύ δυνατοί αέρηδες. Η ιερά παράδοση αναφέρει ότι εδώ αποβιβάστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στο ταξίδι του προς τη Ρώμη, όπου πήγαινε για να δικαστεί.

Λίγο οργανωμένη παραλία που βρίσκεται σχετικά κοντά στις κωμοπόλεις της ενδοχώρας. Εκτός από την θαυμάσια θάλασσα, δεν προσφέρει στους επισκέπτες της άλλες διευκολύνσεις για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ.

Είναι ο αγαπημένος προορισμός των ντόπιων για μπάνιο με ησυχία και φαγητό με καλό ψάρι. Και το σπουδαιότερο είναι ότι προσφέρεται για μπάνιο τους περισσότερους μήνες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί εδώ όλο το χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το χειμώνα διαχειμάζουν και χελιδόνια εδώ!

ΚΡΙΤΙΚΕΣ / ΣΧΟΛΙΑ