ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Κομμός, Ηράκλειο

Η αμμουδερή παραλία Κομμός αποτελεί συνέχεια της παραλίας Καλαμάκι, στην ανοικτή θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς.

Βρίσκεται 30 περίπου χιλιόμετρα από την Αγία Γαλήνη. Η παραλία είναι πολύ εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους της περιοχής.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα που συναντά κανείς περπατώντας στην αμμουδιά που διακρίνονται από τα συρμάτινα προστατευτικά.

Πρόκειται για οργανωμένη παραλία που βρίσκεται κοντά στις κωμοπόλεις της ενδοχώρας. Προσφέρει στους επισκέπτες της, εκτός από την θαυμάσια θάλασσα, και διευκολύνσεις για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ (ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ). Το μεγάλο της ατού είναι τα πολλά αρμυρίκια που δημιουργούν πλούσια και ευχάριστη σκιά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Το τμήμα της παραλίας δίπλα από το Καλαμάκι δεν διαθέτει καθόλου διευκολύνσεις για τους λουόμενους και προσφέρεται για γυμνισμό.

Το νοτιότερο κομμάτι της παραλίας βρίσκεται μπροστά στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Κομμός που όμως είναι κλειστός για το κοινό.

Κομμός, νότια από τον αρχαιολογικό χώρο

Η αμμουδερή παραλία του Κομμού συνεχίζεται και νότια από τον αρχαιολογικό χώρο. Βρίσκεται 30 περίπου χιλιόμετρα Αγία Γαλήνη. Η παραλία είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους της περιοχής, αλλά στην άκρη της τα βράχια σχηματίζουν ένα σχετικό εμπόδιο στους ανέμους.

Πρόκειται για σχετικά οργανωμένη παραλία που βρίσκεται κοντά στις κωμοπόλεις της ενδοχώρας. Προσφέρει στους επισκέπτες της εκτός από την θαυμάσια θάλασσα και διευκολύνσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Το βορινό κομμάτι της παραλίας βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Κομμός που όμως είναι κλειστός για το κοινό.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ / ΣΧΟΛΙΑ